Opt minute de exerciţii în fiecare dimineaţă, pentru o siluetă de invidiat!

  Dacă vrei să slăbeşti, dar nu ai timp pentru un program serios de gimnastică, atunci asta e soluţia perfectă pentru tine: opt minute de exerciţii fizice în fiecare dimineaţă!
Opt minute de exerciţii în fiecare dimineaţă, pentru o siluetă de invidiat!

Dacă eşti foarte, foarte ocupată şi timpul nu îţi permite să mergi la sală, ar fi prea de tot să susţii că nu ai nici măcar 8 minute libere dimineaţa, imediat după ce te trezeşti!
Multe femei spun că nu e o idee bună să faci exerciţii după ce te trezeşti, pentru că ele nu sunt atât de matinale şi dimineaţa preferă să doarmă cât mai mult. Ei bine, asta înseamnă comoditate şi lipsă de interes. Dacă eşti motivată să slăbeşti şi vrei cu adevărat asta, atunci nici un sacrificiu nu ţi se va părea prea mare. În plus, să te trezeşti un pic mai devreme pentru a-ţi face înviorarea de dimineaţă nu este un chin, o pedeapsă, un sacrificiu. Este un obicei frumos şi sănătos, care îţi va da energie şi vei fi în formă maximă toată ziua.
Dacă tu eşti obişnuită să te culci noaptea târziu, iar dimineaţa tragi de timp şi îţi amâni de zece ori alarma la ceas, atunci o să ţi se pară greu la început, cu siguranţă. Schimbarea obiceiurilor tale de somn este o etapă esenţială, dacă vrei să slăbeşti, scrie health.yahoo.com.
Dimineaţa este aproape unicul moment din zi de care dispunem în totalitate: este timpul nostru, al fiecăruia şi facem ce vrem cu el: dormim mai mult, bem cafeaua, în general dimineaţa este pentru tabieturile personale. Dacă îţi programezi exerciţiile dimineaţa, poţi fi sigură că nimeni nu îţi va da planurile peste cap. Totul depinde de tine, de voinţa ta şi nu vei avea pretexte pentru care să „sari” într-o zi peste programul de fitness.
Atunci când faci exerciţii, în organism se eliberează endorfină, hormonul bunei dispoziţii. E un motiv excelent pentru care să te apuci chiar de mâine de acest program. După câteva minute de gimnastică, te vei simţi atât de bine, încât vei fi pregătită pentru orice s-ar întâmpla în timpul zilei: blocaj în trafic, o zi grea la şcoală sau la serviciu etc.
O alternativă ar fi să faci aerobic; exerciţiile de acest tip sunt esenţiale pentru a-ţi îmbunătăţi ritmul cardiac, dar nu sunt recomandate pentru toată lumea. Dacă eşti supraponderală, atunci te vei simţi un pic stânjenită să faci toate acele mişcări.
Cel mai bine e să începi cu exerciţii uşoare, de încălzire. Continuă cu seturi de câte 12 exerciţii pentru piept, spate, umeri, abdomen, coapse şi fese. Nu te suprasolicita, exerciţiile nu trebuie să dureze mai mult de zece minute. După ce le termini, cel mai bun mod de a te relaxa este să faci stretching, pentru a evita febra musculară şi să rămâi în formă.